Mobirise

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАШИТЕ ТРЕНЬОРИ:

Димо Костов е дългогодишен състезател и треньор по баскетбол.
Роден е на 01.03.1962г. в г. Бургас. Основното и средно образование получава в  ССУ " Юрий Гагарин"- Бургас с профил баскетбол, а висшето си образование във ВИНС " Димитър Благоев"гр. Варна / сега ИУ- Варна/. Треньорското си образование придобива в НСА "В. Левски".
Спортната му кариера преминава през БК "Черноморец"- Бургас, БК "Черно море" гр. Варна и БК "Компакт" Димитровград.  С отбора на Черно море става шампион на България през 1985  г. с треньор Симеон Варчев, а с Компакт Димитровград печели купата на България през 1995г. с треньор Петко Маринов.
Участва във всички гарнитури на националния отбор. Участва на Универсиада в Загреб през 1985г. и Европейско първенство в Германия през 1993г.
Треньорската му професия започва като ст. треньор на БК "Черноморец"- Бургас, като отбора влиза в елитната група. Старши треньор е бил и на женския БК " Нефтохимик"- Бургас с който е вицешампион.

Жанета Жельова- Костова е бивша състезателка по баскетбол.
Родена е на 25.02.1975г. в гр. Монтана.Средното си образование получава в ССУ " Ген. Иван Пейчев" гр. Монтана, а висшето образование в УНСС- СПФ гр. Монтана, със специалнoст маркетинг и мениджмънт. Както и СДК в НСА- "Васил Левски"гр. София за треньор по баскетбол. На 12 години започва да тренира баскетбол. На 17 години вече играе в женския отбор на местния  клуб, "Септемврийска слава" със  треньор Славко Димитров. Била е част от различни възрастови гарнитури на националният отбор на България включително и жени. До 2000г. се състезава само за отбора на Монтана. Същата година отбора на Монтана става Шампион и носител на Купата на България. А Жанета Жельова е избрана за баскетболистка на България за 2000г.
След този сезон решава да играе в чужбина. Първото и излизане от България е в Израел в отбора на Ришон Лецион, играла в Македония /Вардар/ и Турция /Кючуккьой Белидие Спор/.
В българското първенство е носила екипа на "Монтана", "Лукойл Нефтохимик"- Бургас, "Академик Тест"- Пловдив,
"Берое 07"- Стара Загора.
През 2012г. прекратява състезателната си кариера и веднага започва работа като треньор в школата на БК "Черноморец". А от 2014 година вече е част от новосъдадения БК "Черноморец 2014".
КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ ИМА СПЕЧЕЛЕНИ ТРИ ШАМПИОНСКИ ТИТЛИ И ШЕСТ КУПИ НА БЪЛГАРИЯ.


Шампион: 
  • 1995 г. - с треньор Славко Димитров - Монтана;
  • 2000 г. - с треньор Иван Лепичев - Монтана;
  • 2005 г. - с треньор Петко Маринов - Лукойл Нефтохимик
Носител на купа „България”:
  • 1995 г. - Славко Димитров- Монтана;
  • 1997 г. - Славко Димитров- Монтана;
  • 1998 г. - Славко Димитров- Монтана;
  • 2000 г.  - Иван Лепичев - Монтана;
  • 2005 г. -  Петко Маринов – Лукойл Нефтохимик;
  • 2009 г. - Славко Димитров- МонтанаПишете ни

оставащи букви
Моля, напишете nospam, за да докажете, че това не е спам. *
* - задължителни полета